Ford-baas Alan Mulally mogelijk opvolger Steve Ballmer

Alan Mullaly, ceo van Ford Motor Co, zou op de lijst zijn gezet van mogelijke kandidaten voor de ceo-positie van Microsoft. Ook Mike Lawrie, ceo van Computer Sciences wordt genoemd als kandidaat. Beide heren willen niet op de geruchten reageren.

Steve Ballmer liet onlangs weten dat hij zijn ceo-functie van Microsoft binnen een jaar zal neerleggen. Dit zorgde prompt in een stijging van het Microsoft-aandeel met 7%. Een aantal weken later nam Microsoft een groot deel van Nokia over en daalde het aandeel met 6% aangezien aandeelhouders niets zagen in de overname van een verliesgevend bedrijf dat gerund werd door Microsofts ex-werknemer Stephen Elop die eerder de bedrijfsdivisie van Microsoft leidde.

Na de overname van Nokia werd Stephen Elop in de media genoemd als gedoodverfde kandidaat voor de positie Microsoft-ceo. Steve Ballmer liet weten dat Stephen Elop van externe kandidaat naar interne kandidaat voor de functie is gegaan maar deed er verder geen uitspraken over.

Maar de strijd is nog niet gestreden want nu worden er dus twee namen genoemd van externe mensen: De ceo van Ford en de ceo van Computer Sciences. Dit zou vooral gebeurd zijn naar wens van minstens drie van de 20 grote investeerders in Microsoft. Een speciaal comité doet onderzoek naar geschikte kandidaten voor de ceo-positie van Microsoft. Naar verluidt zouden zij zijn gestart met een lijst met 40 namen en is die inmiddels al flink geslonken. Mogelijk zou eind dit jaar al de naam van de vervanger van Ballmer bekend worden gemaakt.

Naar verwachting heeft grootaandeelhouder (4,8%) Bill Gates een veto als het gaat om het kiezen van een nieuwe ceo. Hij heeft niet kenbaar gemaakt naar wie zijn voorkeur uitgaat. Mocht het de ceo van Ford zijn dan zou dat ergens wel ironisch zijn aangezien  Bill Gates ooit uithaalde naar de de auto-industrie

Geschreven door: Martijn Verkuil op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: ford