abonneren

FlyShark is smartwatch met ingebouwde camera

Op Kickstarter is momenteel een crowdfundingcampagne bezig voor de FlyShark, een smartwatch met een opvallende extra functie. Er zit namelijk een cameraatje in.

Die camera zit aan de zijkant van het uurwerk ingebouwd, op de plek waar de Apple Watch bijvoorbeeld zijn kroontje heeft zitten. Met de camera zijn alleen foto's te maken, geen video's. De extra functionaliteit staat in het teken van de FlyShark als vervanger van je smartphone. Je kan er namelijk ook mee bellen en er past een micro-simkaart in.

Net zoals andere slimme horloges is de FlyShark wel te koppelen aan een smartphone via bluetoooth. Dat kan zowel een Android- als iOS-telefoon zijn. FlyShark draait op een eigen besturingssysteem met een zelfontwikkelde interface, vergekijkbaar met de Pebble Time. Verder heeft de smartwatch functies die je inmiddels van een dergelijke gadget verwacht, zoals een fitnesstracker, hartritmemonitor en slaaptracker.

Prijs

De FlyShark wordt in eerste instantie alleen aan Kickstarter-investeerders geleverd. Voor circa 75 euro gaat de smartwatch daar naar de mensen die hem het eerst hebben besteld. Nadat deze gelimiteerde oplage op is, stijgt de prijs naar zo'n 100 euro. 

Bron: Kickstarter

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: