Flexibele schermen Samsung in 2013

Over flexibele beeldschermen wordt al tijden geschreven, maar waar ze nu blijven? Samsung zou eindelijk plannen hebben voor de massaproductie van flexibele beeldschermen voor mobiele apparaten. Als het Zuid-Koreaanse bedrijf deze plannen doorzet, dan zouden de eerste buigbare displays in de eerste helft van 2013 gereed kunnen zijn.

Fabrikanten van smartphones en tablets zouden vermoedelijk wel raad weten met flexibele beeldschermtechnologie. De buigbare displays worden door Samsung gemaakt van plastic in plaats van glas. Door plastic te gebruiken worden mobiele apparaten praktisch onbreekbaar, lichter en buigbaar. Het is nog steeds onduidelijk wanneer apparaten voorzien van deze technologie beschikbaar zijn in de winkel. Samsung geeft bovendien geen commentaar hoeveel het investeert in de displays, meldt de Wall Street Journal.

De flexibele beeldschermen van Samsung zijn gebaseerd op OLED-technologie. Deze beeldschermtechnologie gebruikt de fabrikant ook voor zijn smartphones en tv's. Het voordeel van de dunne OLEDs is dat deze op flexibel materialen kunnen worden geplaatst, bijvoorbeeld plastic of metalen folies.

Flexibele OLEDs worden al jaren ontwikkeld. Bijvoorbeeld Sony is hiermee sinds 2002 mee bezig. Twee jaar geleden liet Sony zelfs nog een flexibel 4,1-inch OLED display zien. Ook LG kwam met een prototype, maar beide fabrikanten hebben deze tot nu toe  niet naar de consument weten te brengen. Dit zou komen door technologische problemen in de massaproductie. Hopelijk brengt Samsung hier snel verandering in, en wordt 2013 het jaar van de introductie van het flexibele beeldscherm voor de massa.

 

Bron: Wall Street Journal

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, beeldschermen, tablets, Oled, Monitors