Flexibel siliconenpapier maakt opvouwbare gadgets mogelijk

Oprolbare smartphones of opvouwbare tablets: dankzij een nieuwe uitvinding door wetenschappers aan de Sun Yat-sen universiteit in het Chinese Guangzhou zijn dit soort apparaten binnenkort niet langer alleen te zien in science-fiction films. Onderzoekers aan de universiteit hebben namelijk ’s werelds eerste flexibele siliconenpapier uitgevonden.

Flexibele beeldschermen bestaan al langer, maar zijn altijd verbonden aan een object vol microprocessoren en computerchips. Siliconen mogen dan bij uitstek geschikt zijn als geleider, maar de stof is ook ontzettend breekbaar en buigt niet gemakkelijk, vandaar dat de procesoren elders geplaatst dienen te worden. De Chinese uitvinding maakt het echter mogelijk om op microscopisch niveau objecten buigbaar te maken. Zo is het dus mogelijk om een tablet te maken die volledig uit buigbare onderdelen bestaat.

Hoewel de onderzoekers onlangs een doorbraak gemaakt hebben op het gebied van opvouwbaar siliconenpapier, kan het nog jaren duren voordat de techniek daadwerkelijk toegepast kan worden op alledaagse objecten zoals smartphones en tablets. Maar zoals het er nu uitziet kan je favoriete computertijdschrift in de toekomst een stuk interactiever worden!

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: gadgets