abonneren

Flash Player 11 ook 64-bits

Adobe brengt bèta-versies uit van de Adobe Flash Player en Adobe Air. Flash Player versie 11 krijgt ondersteuning voor 64-bits browsers.

Adobe werkt al aan de ontwikkeling van een 64-bits versie na de komst van Flash 10.2. Nu het in de bèta-release is opgenomen, mogen we verwachten dat het ook in de definitieve versie zal zitten die eind van dit jaar uitkomt.

Als gevolg van de komst van de 64-bits versie zijn er nu in totaal vier versies van de Flash Player. Een 32- en 64-bits versie voor Internet Explorer (32-bits of 64-bits), en een uitvoering voor andere browsers ook in 32- en 64-bits uitvoering voor Firefox, Safari, Opera en Chrome.

Alle uitvoeringen delen alle nieuwe functionaliteit en verbeteringen. Die ook in Adobe Air 3 zijn terug te vinden. Zowel Flash- als Air-toepassingen gebruiken de hardwarematige versnelling in zowel 2D- als 3D-toepassingen. Dit moet de prestaties aanzienlijk verbeteren.

Andere verbeteringen zijn betere prestaties van de H.264/AVC codering en de toevoeging van de G.711 audiocompressie voor het mogelijk maken van telefonietoepassingen in apps.

Een volledig overzicht van de aanpassingen staat in de release notes

De Adobe Flash Player 11 bèta is als download beschikbaar voor Windows, Mac en Linux. De Adobe Air 3 bèta is er voor Windows en Mac.

Via: Betanews

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Software

Tags: