abonneren

Firefoxplugin tegen aanvallen in Flash

De Duitse onderzoeker Felix Lindner heeft een plugin ontwikkeld voor Firefox die hack-aanvallen via Flash moet voorkomen.
De plugin – Blitzableiter genaamd ofwel Bliksemafleider – leest een Flash-bestand voor het wordt uitgevoerd op de pc en gaat daarbij na wat de structuur ervan is.Vervolgens destilleert de plugin de programmacode zonder eventuele schadelijke regels en maakt daarvan een nieuw, ongevaarlijk Flash-bestand. En dat wordt vervolgens uitgevoerd. Blitzableiter onderzoekt onder andere of alle programmacode in een Flash-bestand voldoet aan de specificaties voor dergelijke bestanden. Verder gaat het na of de code uitsluitend doet wat hij moet doen en niet stiekem ook nog iets anders. Het is de bedoeling dat de plugin later deze maand officieel wordt gepresenteerd. Felix Lindner is als onderzoeker verbonden aan Recurity Labs in Berlijn, een onderneming die zich richt op het beveiligen van computersystemen.Meer info leest u hier.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord