Firefox OS nu te proberen als Android-app

Altijd Firefox OS al eens willen proberen? Dat kon eerder alleen door je smartphone te flashen en daarbij al je gegevens te verliezen. Nu kan het simpelweg door het besturingssysteem als app te draaien.

Mozilla heeft een nieuwe Technical Preview uitgegeven van het mobiele besturingssysteem, dit keer als app voor Android. Op die manier kun je Firefox OS gemakkelijker ervaren zonder dat je al permanent de overstap hoeft te maken.

Firefox OS draait dan bovenop je Android-besturingssysteem en doet daarin denken aan een Android launcher. Het kan daardoor wel voorkomen dat bepaalde Android-functies in Firefox OS niet werken, of vice versa. Maar daarvoor is het ook een testversie.

Extra apps

Naast dat je gewoon je bestanden en contacten houdt, vind je in Firefox OS ook apps die specifiek bij dat besturingssyteem horen. Denk daarbij aan een extra app voor e-mail en een aparte app store voor Firefox OS-apps.

De Firefox OS-app is niet te vinden in de Play Store. Je kunt de .apk hier vandaan plukken, om hem op die manier handmatig te installeren.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: android, firefox os