Firefox OS 2.6 is laatste versie van het mobiele besturingssysteem

Mozilla maakt vandaag bekend dat versie 2.6 van Firefox OS de laatste stop is voor het mobiele besturingssysteem. Vanaf mei werkt er niemand binnen het Mozilla-team meer aan en komen er geen updates meer uit.

Eerder werd al bekend dat Firefox OS niet meer verkocht zou worden aan telefoonfabrikanten. Daardoor was reeds duidelijk dat er nog weinig toekomst in zat. Mozilla zegt nu dat de concurrentie gewoon te sterk was en dat het bedrijf een te grote inhaalslag moest maken.

App-makers kunnen nog tot 2017 nieuwe Firefox OS-apps aanbieden in de Firefox Marketplace. Wat er daarna met de app-winkel gaat gebeuren, is niet bekend.

Firefox-of-things

Firefox OS voor smartphones is daarbij opgegeven - hoewel het als open source project altijd nog een comeback kan maken uit onverwachte hoek. Mozilla zelf focust zich er echter in de toekomst mee op 'connected devices' en IoT-toepassingen.

Zo heeft de browsermaker meer vertrouwen in Firefox OS op smart-tv's. Televisies van Panasonic draaien daar bijvoorbeeld op. Daarnaast zitten er 'nog veel andere projecten in de pijpleiding', aldus Mozilla.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: firefox, os