abonneren

Firefox en Chrome blokkeren Kickass Torrents (alweer)

De populaire downloadsite Kickass Torrents wordt momenteel geblokkeerd door zowel Firefox als Chrome. Voor de tweede keer in korte tijd waarschuwen de browsers voor potentiƫle veiligheidsrisico's.

"Deze webpagina op kat.cr is gerapporteerd als een webpagina die ongewenste software bevat en is geblokkeerd op basis van uw beveiligingsinstellingen," meldt Firefox.

Chrome geeft de boodschap "Cybercriminelen op kat.cr proberen je mogelijk over te halen om programma's te installeren die schadelijk zijn voor je surfervaring (door bijvoorbeeld je startpagina te wijzigen of extra advertenties weer te geven op sites die je bezoekt)."

Tweede keer

Het is de tweede keer binnen een maand tijd dat de browsers de torrentsite blokkeren. De vorige keer was een malafide reclamebanner de boosdoener, die door de beheerders van Kickass Torrents snel werd uitgeschakeld.

De site meldt aan Torrentfreak dat het dit keer waarschijnlijk een loos alarm (false positive) betreft en hoopt zo spoedig mogelijk weer bereikbaar te zijn. Kickass Torrents is alsnog te bezoeken door de waarschuwingen te negeren, maar dat is nooit aan te raden.

Daarnaast geeft Edge geen waarschuwing en wordt de site in de nieuwe browser van Microsoft gewoon geladen.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Torrent

Laatste reactie