Facebook wordt met Workplace concurrent voor Slack

Facebook heeft met Workplace een zakelijke samenwerkingsdienst uitgebracht waarmee werknemers binnen bedrijven met elkaar kunnen samenwerken. Hiermee wordt Facebook een concurrent van onder andere Slack en Microsofts Yammer.

Veel bedrijven en andere organisaties gebruiken Facebook natuurlijk al volop om bijvoorbeeld contact te houden met hun klanten. Toch was Facebook tot nu toe vooral een sociaal netwerk om contact te houden met vrienden en familie. Met de introductie van Workplace verandert dat en wil Facebook ook binnen bedrijven een grote rol gaan spelen. Workplace is eigenlijk niets meer dan een Facebookomgeving voor binnen een bedrijf. Alle werknemers krijgen een account en worden binnen Workplace ‘vrienden’ van elkaar.


Binnen Workplace heeft iedere gebruiker een eigen profiel.

Alle mogelijkheden van Facebook

Binnen Workplace vind je vrijwel alle mogelijkheden terug die je van het normale Facebook gewend bent. Zo is er een nieuwsfeed, kun je groepen maken en kun je ook chatten met je collega’s. Groepen kun je gebruiken om bijvoorbeeld te brainstormen over een project terwijl je de chat kunt gebruiken voor een snel overleg. Facebook Live is dan weer uitstekend geschikt voor een bedrijfspresentatie. Workspace kun je overigens niet alleen gebruiken voor communicatie binnen je bedrijf, het wordt ook mogelijk om koppelingen te maken met andere bedrijven via Multi-Company Groups. Zo kun je ook met andere bedrijven samenwerken aan een project. Workplace moet kortom de ultieme samenwerkingstool voor bedrijven worden. Hiermee wordt Facebook een concurrent voor andere samenwerkingstools als Yammer en Slack.


Bedrijven krijgen uitgebreide statistieken binnen Workplace.

Betalen per gebruiker

Je betaalt bij Facebook Workplace per gebruiker. Voor kleinere bedrijven tot 1000 werknemers kost dit 3 dollar per maand. Afhankelijk van het aantal gebruikers binnen je bedrijf kan dat zakken tot 2 of 1 dollar per gebruiker per maand. Overigens maken al meer dan 1000 organisaties gebruik van Facebook Workplace, deze organisaties hebben de dienst getest onder de naam Facebook at Work.

Geschreven door: Jeroen Boer Boer op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: facebook, sociale netwerken, slack, yammer, workplace