abonneren

Facebook weert pseudoniemen

Facebook is in het kader van de campagne ‘Real people, real names’ de strijd aangegaan met rare namen op Facebook. Achternamen van slechts 3 tekens kunnen nu ook als verdacht worden aangemerkt waarop het profiel wordt geblokkeerd.

Mensen met een achternaam van slechts drie tekens moeten zich via een kopie van hun paspoort identificeren. Wie weigert zich te identificeren wordt afgesloten. Veel mensen kiezen een schuilnaam uit veiligheid, maar Facebook stelt juist echte namen nodig te hebben om de veiligheid te verbeteren.

Internetjurist Axel Arnbak laat tegenover de krant Metro weten dat het onveilig is om een kopie van je paspoortgegevens naar Facebook te sturen. Facebook heeft een dusdanig privacy-beleid  waardoor paspoortgegevens misbruikt kunnen worden. Het nieuwe namenbeleid zal bijvoorbeeld ook politieke dissidenten kunnen treffen.

Ook Twitter wil haat-tweets aanpakken maar wil geen pseudoniemen weren, omdat het in veel landen noodzaak is om een pseudoniem te gebruiken. Hoe Facebook hiermee om zal gaan, is nog niet precies bekend. Sommige Facebook-gebruikers kiezen ervoor om een andere (nep-)naam aan te nemen die minder verdacht overkomt, maar nog steeds hun ware identiteit verhult.

Bron: Metronieuws

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Streaming media

Tags:

Laatste Vacatures