abonneren

Facebook verbetert beveiligingsfunctionaliteit

Straks kun je de hulp inroepen van je Facebook-vrienden in het geval er iets met je Facebook-account gebeurt en je geen toegang meer hebt tot je e-mail.

Om toegang tot je account te krijgen, als je dat bijvoorbeeld door een inbraakpoging niet meer hebt, kun je straks de hulp inschakelen van drie tot vijf 'trusted friends’. Als dan zelf geen toegang meer hebt, zal Facebook codes naar je vrienden sturen, die dat weer aan jou kunnen doorgeven. Die beveiligingscodes kun je dan gebruiken om weer toegang tot je account te krijgen.

Het blijkt dat dagelijks 0,06 procent van alle Facebook-gebruikers slachtoffer zijn van een inbraakpoging. Dit betekent dat er dagelijks 600.000 accounts in gevaar zijn en wellicht door kwaadwillenden misbruikt worden.

Met de aangekondigde ‘Trusted friends’ beveiliging wordt het dan iets makkelijker de macht over je account terug te krijgen. Facebook wil verder de veiligheid van de accounts verbeteren door zelf wachtwoorden te genereren met een wachtwoordgenerator. Dit omdat de wachtwoorden die mensen zelf kiezen vaak makkelijk te achterhalen zijn.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Laatste reactie