Facebook Surround 360 is open-source camera voor virtual reality-video's

Als eigenaar van Oculus is Facebook gebaat bij virtual reality-content die op de Rift afgespeeld kan worden. Daarom introduceert het sociale netwerk nu de Facebook Surround 360, een 360-graden-camera.

De grap is dat je de camera wel zelf moet bouwen. Facebook zou geen camerafabrikant willen worden en daarom is de Surrond 360 een open-source project, waarvan de bronbestanden in de zomer worden gedeeld. De materiaalkosten worden geschat op 30.000 dollar.

Het gevaarte is uitgerust met zeventien camera's. Veertien groothoeklenzen rondom, een fish-eye lens aan de bovenkant en nog twee aan de onderkant. Deze kunnen video exporteren op een 8K-resolutie per oog.

Realistisch

Facebook heeft tevens een algoritme verzonnen dat de afzonderlijke beelden per camera op een slimme manier aan elkaar kan knopen, waardoor een realistische 3D-ervaring moet ontstaan. Het is de bedoeling dat je daardoor straks geen overgangen meer ziet.

Het sociale netwerk deed de plannen uit de doeken tijdens zijn jaarlijkse F8-conferentie. Volgens Facebook lijken virtual reality-brillen in de toekomst meer op normale brillen, die tevens augmented reality ondersteunen.

 

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Virtual reality

Tags: facebook, oculus rift, vr