abonneren

Facebook stopt weer met delen van telefoonnummers

Al een dag na de invoering, is Facebook gestopt, zij het tijdelijk, met het delen van adressen en telefoonnummers. Na een massale storm van wereldwijd protest past Facebook de dienst nu aan.Gisteren berichtten wij dat Facebook adressen en telefoonnummers gaat delen met derden. Na een massale storm van protest wereldwijd past Facebook de dienst nu aan.
Gebruikers moesten wel eerst toestemming geven voor het delen van hun gegevens met derden, maar zagen in de praktijk de waarschuwing over het hoofd. Facebook heeft daarom besloten de dienst tijdelijk offline te halen.

Momenteel wordt gewerkt aan aanpassingen om het voor gebruikers duidelijk te maken wanneer ze iets wel of niet delen. Facebook benadrukt dat de dienst bedoeld is om meer gemak te bieden aan gebruikers wanneer deze op andere websites surfen. Zo zouden in een webwinkel de adresgegeven automatisch ingevuld kunnen worden. Nu weten wij dat veel browsers, met of zonder extensie, ook al de optie bieden om formulieren automatisch in te vullen en vragen ons dus sterk af of het slim is om je adresgegevens en telefoonnummer in te vullen bij Facebook en te delen met anderen.

Het lijkt erop dat de privacy-problemen bij Facebook nog lang niet afgelopen zijn.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags:

Nieuws headlines

Laatste reactie