Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Facebook stapt af van Flash voor afspelen video's

Facebook wordt telkens meer gebruikt voor het delen en bekijken van video's. Geen wonder dan ook dat het sociale netwerk nu is afgestapt van Flash, net zoals andere grote sites als YouTube eerder al deden.

Video's worden voortaan afgespeeld in HTML5. Naast dat dit veiliger is, spelen video's er ook sneller door af. Tijdens een test onder een kleine groep gebruikers, viel het Facebook al op dat filmpjes hierdoor vaker worden bekeken en gedeeld.

Facebook stapt als grote speler relatief laat van Flash af. Dat komt omdat het bedrijf eerst nog de nodige bugs er uit wilde halen. Zo speelden video's juist minder soepel af in verouderde browsers. Dat euvel is inmiddels verholpen.

Flash voor spelletjes

Overigens is het sociale netwerk nog wel een beetje afhankelijk van Flash. Veel spelletjes gebruiken het, zoals Farmville. In de toekomst moet daar ook verandering in komen, maar nu nog even niet.

Bron: Facebook

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Facebook, Flash, Html5

Nieuws headlines

donderdag 30 november

donderdag 09 november

Laatste reactie