abonneren

Facebook schrapt privacyoptie die gebruikers 'onvindbaar' maakt

Wie op Facebook ooit de optie heeft aangevinkt om niet opgenomen te worden in zijn zoekresultaten moet opletten: die optie verdwijnt. In een blogpost laat Facebook weten dat het binnenkort onmogelijk wordt voor gebruikers om onvindbaar te worden via de zoekbalk op het sociale netwerk.

Wie de privacyfunctie ooit heeft aangeklikt, accepteerde daarmee dat zijn profiel niet gevonden kon worden via de zoekbalk. Eerder dit jaar verwijderde Facebook deze optie al voor iedereen die hem niet gebruikte. Nu worden dus ook de mensen die er wel voor gekozen hebben om onvindbaar te zijn via de zoekbalk gedwongen andere privacymaatregelen te handhaven.

Facebook privacy

Minder dan één procent van alle Facebookers maakte gebruik van de privacyoptie, aldus Michael Richter, hoofd privacy van Facebook, op zijn blog. Hij benadrukt dat de optie er weliswaar voor zorgde dat Facebookgebruikers niet meer via de ingebouwde zoekmachine gevonden konden worden, maar dat er nog steeds veel manieren zijn om op iemands profielpagina te komen. Richter raadt daarom aan om je profiel zelf beter te beveiligen. Dit kan gemakkelijk via de privacy-optie op Facebook. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: