abonneren

Facebook-record voor Pietitie

Binnen 24 uur ontving de Facebook-pagina Pietitie, die het verdwijnen van Zwarte Piet aankaart, meer dan een miljoen likes. De pagina is hiermee de snelst groeiende en populairste Nederlandse Facebook-pagina ooit.

De kop boven dit artikel had ook kunnen zijn ‘Twee Roosendaalse jongens waarschuwen de VN voor de laatste keer’. Daar lijkt het namelijk wel op, nadat Kevin van Boeckholtz en Bas Vreugde dinsdag hun 'Pietitie' startten tegen het dreigende verdwijnen van de Sinterklaastraditie. Hun actie is bepaald niet onopgemerkt gebleven. Binnen een etmaal had de Facebook-pagina meer dan een miljoen likes te pakken; een record voor Nederland.

De Facebook-pagina is in het leven geroepen ter ondersteuning van de site Pietitie.nldie oproept de petitie ‘Zwarte Piet moet blijven’ te tekenen die is gericht aan de Nederlandse gemeenten. Hoewel de teller op het moment van schrijven al 163.843 aangeeft, geeft het Facebook-record een minstens zo duidelijk signaal af.

De actie is er een van vele die de afgelopen tijd zijn gestart als reactie op de commotie rond Zwarte Piet. De discussie bereikte een voorlopig hoogtepunt nadat mensenrechtenonderzoeker Verene Shepherd van de Verenigde Naties afgelopen week pleitte voor de afschaffing van het Sinterklaasfeest.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: pietitie, zwarte piet