abonneren

Facebook-oprichter koopt buurt op om eigen privacy te waarborgen

Mark Zuckerberg, de 29-jarige multimiljardair en oprichter van Facebook, is zo gesteld op zijn privacy dat hij de vier huizen van zijn buren in de Amerikaanse stad Palo Alto heeft opgekocht.

Zuckerberg betaalde een behoorlijke klap geld – meer dan dertig miljoen dollar – om de vier huizen rondom de zijne over te nemen. De jonge multimiljardair heeft echter geen plannen om een nieuwe Taj Mahal op het land op te richten; in plaats daarvan gaat Zuckerberg de huizen leasen aan de families die er woonden. 

Volgens de Amerikaanse krant San Jose Mercury News besloot Zuckerberg de huizen op te kopen toen hij hoorde dat een projectontwikkelaar één van de naburige panden wilde verkopen. Bovendien zou de makelaar expliciet willen benadrukken dat kopers buren zouden worden met de oprichter van Facebook. Hier zat Zuckerberg niet op te wachten en besloot alle naburige huizen op te kopen. Hierdoor kunnen de originele bewoners er blijven wonen én hoeft Zuckerberg niet bang te zijn dat hij nieuwe, té nieuwsgierige buren krijgt. 

Mark Zuckerberg is één van de vooraanstaande eigenaren van technologiebedrijven die wonen in de duren villawijk van Palo Alto. De Facebook-baas is buren met Yahoo’s Marissa Mayer en Google’s Larry Page. Voorheen woonde ook Apple-oprichter Steve Jobs in de wijk. Zuckerberg, die voorheen in een ‘gewoon’ huurhuis woonde, kocht zijn huis in Palo Alto twee jaar geleden voor vermoedelijk 7 miljoen dollar. Hij woont er met zijn vrouw, arts Priscilla Chan. Zuckerberg’s persoonlijk vermogen wordt geschat op 19 miljard dollar.

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: