Facebook ondersteunt emails in PGP

Facebook heeft de beveiliging van zijn berichtendienst flink opgeschroefd. Het sociale netwerk kan nu emails versturen via PGP, waardoor die versleuteld zijn.
Dat maakt het bedrijf vandaag bekend in een blogpost.

OpenPGP

Het gaat om een experimentele functie waarbij gebruikers hun publieke OpenPGP-sleutel kunnen koppelen aan hun account. Op die manier kunnen gebruikers alle emails van Facebook versleuteld ontvangen. Het gaat daarbij om berichten waarin je bijvoorbeeld wordt gewezen op een nieuw chatbericht.

Gebruikers kunnen hun openbare OpenPGP-sleutel ook makkelijk delen op hun profiel. Daarmee kunnen andere gebruikers makkelijk via PGP versleutelde mails sturen.

Versleuteling

PGP is een manier om emails te versleutelen, zodat niemand ze kan lezen. Normale emails worden in plaintext of met een hash verstuurd, maar zijn daardoor wel makkelijk af te lezen als ze worden onderschept. Met PGP is een email alleen te lezen als je een eigen wachtwoord over het bericht heen zet.

Privésurfen

Ondanks Facebooks soms dubieuze privacybeleid werkt de website wel aan manieren om privé te surfen. Zo is het sinds een half jaar mogelijk om het netwerk via Tor te bezoeken.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, E-mail

Tags: encryptie, versleuteling, pgp