Facebook mogelijke overnamekandidaat Blackberry

De toekomst van Blackberry is en blijft vooralsnog onduidelijk. De geplande overname door investeringsgroep Fairfax gaat niet door, vanwege de gekelderde waarde van het bedrijf. Nu blijkt sociale netwerkgigant Facebook interesse te hebben in de smartphonefabrikant.

Facebook heeft tot nu toe weinig succes gehad op smartphonevlak. Zo hebben de speciale Facebook-HTC-smartphones dramatisch verkocht en is de Facebook Home-schil voor Android ook nog geen succes. Facebook zou nu een oogje hebben op Blackberry; topmannen van beide bedrijven zijn in overleg om mogelijkheden te verkennen. De vraagprijs van Blackberry, om en nabij de $4 miljard, zal in ieder geval geen struikelblok zijn voor Facebook. Facebook wil dolgraag een vastere voet in de mobiele markt, aangezien inkomsten uit mobiele advertenties inmiddels verantwoordelijk zijn voor 41 procent van de omzet. Een eigen besturingssysteem zou Facebook mogelijkheden geven die het op iOS, Windows Phone en Android niet heeft.

Tegelijkertijd lijken Blackberry-klanten, die voornamelijk in de zakelijke hoek zitten, niet de meest logische Facebook-gebruikers. Ook zal een overname op korte termijn niets veranderen aan de enorme hoeveelheden cash die Blackberry op dit moment bloedt.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: