Facebook Messenger wordt ook sms-alternatief

Facebook gaat de app Facebook Messenger loskoppelen van het Facebook-account. De naam en telefoonnummer van de gebruiker volstaat binnenkort om met deze app een bericht te kunnen versturen. Daardoor wordt Facebook Messenger ook beschikbaar voor mensen die geen deel willen uitmaken van het sociale netwerk.

Facebook Messenger is een aparte app waarmee gebruikers van Facebook onderling onder andere berichten en foto's kunnen uitwisselen. Momenteel is hiervoor een Facebookaccount nodig, maar dat hoeft binnenkort niet meer. Door alleen de naam en telefoonnummer in te vullen kan deze messenger app binnenkort ook gewoon worden gebruikt. Zo wordt de messenger een sms-alternatief voor smartphones. Als je een bericht stuurt naar iemand die Facebook Messenger niet op zijn smartphone heeft, dan krijgt deze het verzoek om de app te installeren.

Met de openstelling van zijn messenger gaat Facebook rechtstreeks de concurrentie aan met WhatsApp, dat ook alleen de naam en telefoonnummer vraagt van zijn gebruikers. Het gerucht dat Facebook het populaire WhatsApp zou willen overnemen wordt daarmee minder waarschijnlijk. WhatsApp heeft gezegd dat deze geruchten feitelijk onjuist zijn.

De update van Facebook Messenger wordt als eerste uitgebracht voor Android. De app voor iOS volgt later. In eerste instantie wordt de vernieuwde messenger gelanceerd in India, Australië, Indonesië, Venezuela en Zuid-Afrika. De rest van de wereld krijgt volgende week de update, meldt De Standaard.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: smartphones, sms, messengers