abonneren

Facebook Messenger wordt ook sms-alternatief

Facebook gaat de app Facebook Messenger loskoppelen van het Facebook-account. De naam en telefoonnummer van de gebruiker volstaat binnenkort om met deze app een bericht te kunnen versturen. Daardoor wordt Facebook Messenger ook beschikbaar voor mensen die geen deel willen uitmaken van het sociale netwerk.

Facebook Messenger is een aparte app waarmee gebruikers van Facebook onderling onder andere berichten en foto's kunnen uitwisselen. Momenteel is hiervoor een Facebookaccount nodig, maar dat hoeft binnenkort niet meer. Door alleen de naam en telefoonnummer in te vullen kan deze messenger app binnenkort ook gewoon worden gebruikt. Zo wordt de messenger een sms-alternatief voor smartphones. Als je een bericht stuurt naar iemand die Facebook Messenger niet op zijn smartphone heeft, dan krijgt deze het verzoek om de app te installeren.

Met de openstelling van zijn messenger gaat Facebook rechtstreeks de concurrentie aan met WhatsApp, dat ook alleen de naam en telefoonnummer vraagt van zijn gebruikers. Het gerucht dat Facebook het populaire WhatsApp zou willen overnemen wordt daarmee minder waarschijnlijk. WhatsApp heeft gezegd dat deze geruchten feitelijk onjuist zijn.

De update van Facebook Messenger wordt als eerste uitgebracht voor Android. De app voor iOS volgt later. In eerste instantie wordt de vernieuwde messenger gelanceerd in India, Australië, Indonesië, Venezuela en Zuid-Afrika. De rest van de wereld krijgt volgende week de update, meldt De Standaard.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: smartphones, Sms, messengers

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord