abonneren

Facebook laat gebruikers 'digitale erfgenaam' kiezen

Facebook maakt het mogelijk om een 'digitale erfgenaam' aan te wijzen voor wanneer je komt te overlijden. Die persoon mag je pagina dan in beperkte mate beheren en backuppen.
Facebook worstelt met overlijdensgevallen. Normaal gesproken laat het een aangepaste pagina zien van een overleden persoon, maar soms willen nabestaanden iets anders met een Facebook-account. Zo kun je de pagina bijvoorbeeld gebruiken als digitaal monument, of de pagina moet juist helemaal verwijderd worden.

Toegang tot pagina

Door de nieuwe oplossing kan een Facebook-gebruiker één familielid of vriend aanstellen als 'erfgenaam'. Die persoon krijgt bij het overlijden van de gebruiker toegang tot de pagina. Hij kan dan een beperkt aantal handelingen uitvoeren, zoals het backuppen van alle materiaal of het plaatsen van een laatste groet.

Beperkt

Ook kan de erfgenaam vriendschapsverzoeken accepteren of verwijderen, of de profielfoto wijzigen. De erfgenaam kan echter ook een hoop niet, want de pagina helemaal verwijderen of beschamende statusupdates aanpassen is niet mogelijk.

Notaris

Als je écht serieus bent over wat er met je sociale media-accounts gebeurt na je dood, doe je er wellicht beter aan om dat op te nemen in je testament. Via een notaris kun je het ook rechtsgeldig maken dat iemand je hele pagina verwijdert - zo ben je minder afhankelijk van het soms grillige Facebook.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Sociale Media, Dood

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord