Facebook koopt instagram voor $ 1 miljard

Het succes van Instagram is bij Facebook opgevallen. Facebook koopt Instagram voor 1 miljard dollar in geld en aandelen. Instagram is een app voor het delen en bewerken van foto’s en is sinds kort ook voor Android beschikbaar gekomen.

De app is zodanig populair dat de overname als strategisch kan worden beschouwd. De populariteit van de Instagram app groeit zo snel dat het voor de hand lag om het foto-sharing platform uit te breiden tot een groter sociaal netwerk, waarmee Instagram een potentiële bedreiging voor Facebook zou worden.

Eind 2011 hadden Instagram-gebruikers al 400 miljoen foto’s geupload, wat neer komt op 60 foto’s per seconde. De vorige week uitgebrachte Android-app is al meer dan een miljoen keer gedownload.

Facebook heeft de concurrentie voor willen zijn door zijn slag snel te slaan. Zowel Google als Twitter hadden ook interesse in het bedrijf. Instagram heeft niet meer dan 12 man personeel en zal in zijn geheel door Facebook worden ingelijfd. Voor Facebook is het de eerste keer dat ze een bedrijf overnemen met een product met zoveel gebruikers. Het is niet te verwachten dat dit nog een keer zal gebeuren aldus Facebook-oprichter Mark Zuckerberg.

Instagram blijft als applicatie bestaan en Facebook zal op termijn functionaliteit van Instagram integreren in Facebook.

 

Bron: Forbes

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: