}
abonneren

Facebook koopt 750 patenten van IBM

Facebook heeft een pakket van 750 patenten gekocht van IBM. Deze betreffen software en netwerktechnieken. Deze patenten moeten Facebook helpen in de strijd tegen de aanklacht van Yahoo.

Tot nu toe bezit Facebook niet meer dan zo’n 60 patenten dat volgens de ingewijden niets voorstelt voor een belangrijk en winstgevend bedrijf als Facebook. Als bedrijf ben je dan een mooi doelwit voor patenttrollen; bedrijven die andere bedrijven aanklagen over het vermeende misbruik van patenten. Veel bedrijven die doelwit zijn van patentclaims verdedigen zich met tegenclaims. Dan moet er wel wat te claimen zijn. Vandaar dat het bezit van relevante patenten van strategisch belang is.

Yahoo bezit meer dan 3000 patenten en heeft nu vlak voor de beursgang Facebook aangeklaagd voor het schenden van 10 patenten. Het is niet bekend of de patenten die Facebook koopt van IBM relevant zijn in de strijd tegen Yahoo. Maar hoogstwaarschijnlijk gaat het daar ook niet echt om. Deze patenten oorlogen beginnen meer op een strategish spelletje te lijken.

Facebook noteerde vorig jaar een omzet van 4 miljard dollar. Het bedrijf hoopt met de binnenkort geplande beursgang 5 miljard dollar op te halen.

Bron: The Verge

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags:

Laatste Vacatures

Uitgelicht: Java Developer - CGI