abonneren

Facebook introduceert App Center

Facebook komt met een eigen App Center. Het sociale netwerk werkt al geruime tijd met applicaties, maar deze zijn lastig te vinden en krijgen weinig speciale aandacht binnen de site. Zelfs de speciale Timeline-applicaties zijn relatief verborgen op de site. Daar komt met het App Center verandering in.

App Center wordt de komende weken wereldwijd uitgerold. Interessant is dat het niet gaat om een simpele pagina waarop de huidige applicaties gevonden kunnen worden; het wordt een echte applicatiedienst die ook beschikbaar komt voor de mobiele clients (iPhone en Android worden bij naam genoemd). Ontwikkelaars mogen met de introductie van App Center ook betaalde apps gaan aanbieden; dit was voorheen niet mogelijk. De mogelijkheid tot betaalde apps zal vooral bij gameontwikkelaars als Zynga in goede aarde vallen. Overigens dwingt Facebook ontwikkelaars wel om betalingen plaats te laten vinden met de eigen Facebook Credits, waarbij 30 procent van de inkomsten naar Facebook gaat.

Voor ontwikkelaars zijn er meer voordelen aan het App Center: betere statistieken en een automatische rangschikking op basis van waardering. Goed gewaardeerde apps en games zullen dus vanzelf bovenaan de zoekresultaten komen te staan. Ook kunnen ontwikkelaars specifiek apps aanbieden voor web óf mobiele apparaten. Facebook kan in het laatste geval automatisch doorverwijzen naar de iTunes Store of Google Play.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags:

Laatste reactie