Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord
abonneren

Facebook herbergt inmiddels 250 miljard foto's

Facebook wil de hele wereldbevolking online en actief op het eigen sociale netwerk. Zo ver is het nog lang niet, maar de site zet forse stappen. In een whitepaper heeft Facebook gegevens vrijgegeven over het fotogebruik op de site. De getallen zijn duizelingwekkend.

In de whitepaper staat het boordevol met grote getallen. Elke dag uploaden de 1,15 miljard gebruikers van Facebook samen zo'n 350 miljoen foto's. Het totaal aantal foto's dat gebruikers inmiddels geüpload hebben staat op 250 miljard. Toch zijn foto's niet het grootste deel van alle geüploade content. Als je alles optelt, dus foto's, video's, comments en status updates, dan komen er elke dag 4,75 miljard nieuwe items bij. Likes worden niet meegerekend (4,5 miljard per dag) en ook Messenger valt buiten deze scope (10 miljard per dag).

Ter vergelijking: Facebook-dochter Instagram komt niet verder dan een 'magere' 55 miljoen foto's per dag (16 miljard in totaal), en Flickr krijgt er 3,5 miljoen per dag bij (8 miljoen in totaal).

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags:

Nieuws headlines

dinsdag 16 januari

donderdag 30 november

Laatste reactie