abonneren

Facebook grootste in Nederland

Facebook is wereldwijd het grootste sociale netwerk en nu ook in Nederland. Met 7,3 miljoen gebruikers is Facebook nu ruim twee keer zo groot als het Nederlandse Hyves.

Dit blijkt uit het Social Media-onderzoek van Newcom Research & Consultancy. In een jaar tijd is er veel veranderd in de verhouding tussen het gebruik van Hyves en Facebook. Waren zij in 2011 nog aan alkaar gewaagd met 4,8 en 4,9 miljoen gebruikers. Nu is het aantal gebruikers van Facebook met 45 procent gestegen en dat van Hyves met 38 procent gedaald tot drie miljoen waarvan 0,9 miljoen dagelijks actief is. Van de 7,3 miljoen Nederlandes Facebookgebruikers is 4,3 miljoen dagelijks actief.

YouTube, LinkedIn en Twitter
Ook de andere sociale netwerken worden in Nederland goed gebruikt. YouTube heeft 6,9 miljoen gebruikers waarvan 1 miljoen dagelijks. LinkedIn heeft 3,2 miljoen gebruikers waarvan 0,3 miljoen dagelijks. Er zijn 3,2 miljoen Twitteraars waarvan er 1,5 miljoen dagelijks actief zijn. Over Google+ zwijgt het rapport helaas.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: Hyves

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord