abonneren

Facebook in gesprek met WhatsApp

Facebook heeft interesse in het mobiele messaging platform WhatsApp. De sociale media site ziet vooral mogelijkheden om zijn gebruikers uit te breiden via de mobiele platformen.

Een potentiële overnameprijs en de overige details over een mogelijke overname van WhatsApp door Facebook zijn nog niet bekend, meldt TechCrunch. Wel kan de interesse van de sociale media website in WhatsApp worden verklaard.

Facebook heeft 1 miljard gebruikers. In de zoektocht naar meer gebruikers heeft de sociale media site zijn ogen gericht op de mobiele platformen. Twee maanden geleden zei de oprichter Mark Zuckerberg nog tijdens een interview tegen Bloomberg Businessweek dat in zijn ogen de mobiele platformen duidelijke de toekomst hebben.

Opmerkelijk is het verschil in de inkomstenbronnen voor WhatsApp en Facebook. Facebook werkt met advertenties, terwijl WhatsApp als betaalde dienst juist zonder advertenties werkt. De inkomsten worden door WhatsApp alleen binnengehaald met de verkoop van de app zelf.

WhatsApp is beschikbaar voor alle grote mobiele platformen, waaronder  iOS, Android, BlackBerry, Nokia S40, Symbian en Windows Phone. De messaging app heeft gebruikers in meer dan honderd landen. Het aantal mensen dat deze app gebruikt wordt geschat op 100 miljoen dagelijkse gebruikers. Eind oktober 2011 werden door WhatsApp bijna 700.000 berichten per minuut verwerkt. Momenteel zoekt de instant messaging dienst vertalers voor vele talen, waaronder het Nederlands.

Voorlopig heeft WhatsApp overigens ook nog andere kopzorgen. Volgens Security.nl is het nog steeds kinderspel om accounts van WhatsApp-gebruikers over te nemen. Het IMEI en telefoonnummers van het slachtoffer zouden daarbij volstaan. Het probleem is gevonden in de Android-versie van de app (versie 2.8.7326), maar mogelijk vertonen ook andere clients kwetsbaarheden.

Geschreven door: Ruud de op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: internet, Sociale Media, Messaging

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord