abonneren

Facebook geeft tieners vrij spel met nieuwe privacyinstellingen

Voortaan kunnen tieners op het sociale netwerk Facebook hun berichten publiekelijk posten. Door de nieuwe privacyinstelling kunnen jonge Facebookgebruikers zelf bepalen met wie zij hun statusupdates delen.

Wanneer iemand tussen de dertien en zeventien jaar een bericht plaatst op Facebook, wordt deze standaard gedeeld met vrienden. Het is voor jongeren nu echter ook mogelijk om het bericht publiekelijk te delen. Als hiervoor gekozen wordt, krijgen jonge Facebookgebruikers een extra melding die ze op de hoogte brengt dat hun bericht met de hele wereld wordt gedeeld.

Volgens Facebook kunnen tieners prima omgaan met sociale media: “Of het nu gaat om maatschappelijke betrokkenheid, activisme of hun favoriete film, tieners willen gehoord worden”, zegt Facebook op zijn eigen blog. “Daarom is het voor gebruikers tussen dertien en zeventien jaar nu ook mogelijk om hun berichten publiekelijk te plaatsen.”

Met het aanpassen van de privacyinstellingen biedt Facebook jongeren een groter publiek aan. Hiermee hoopt het sociale netwerk te kunnen concurreren met netwerksites als Tumblr en Twitter, waar veel jongeren zich al op verzamelen.

Naast de mogelijkheid om berichten publiekelijk te plaatsen, kunnen tieners nu ook de ‘volgen’-functie aanzetten. Hierdoor kunnen ze gevolgd worden door gebruikers die geen Facebook-vriend zijn. Deze volgers zien dan alleen maar de publiekelijke berichten die de jongeren plaatsen. 

Geschreven door: Kenneth Stamp op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord