abonneren

Facebook geeft meer inzage in opgeslagen data

De bekende netwerksite Facebook biedt haar gebruikers de mogelijkheid om een uitgebreider overzicht van opgeslagen gegevens te downloaden.

Sinds 2010 is het mogelijk om bij Facebook een kopie te downloaden van persoonlijke gegevens zoals die bekend zijn bij Facebook, zoals berichten, foto's en chatberichten. Vanaf nu kunnen gebruikers ook informatie downloaden over naamswijzigingen en verzoeken voor vriendschappen. Wil je weten vanaf welke IP-adressen je bent ingelogd bent geweest bij Facebook? Ook dit kun je gemakkelijk opvragen. 

De afgelopen jaren heeft Facebook veel kritiek te verduren gekregen als het gaat om privacybeleid. In 2011 diende de Oostenrijkse student Max Schrems 22 klachten in bij een rechtbank in Ierland, de plaats waar het Europese hoofdkantoor van Facebook is gevestigd. De Europese Commissie begon zich hierna ook met het privacybeleid van Facebook te bemoeien. Facebook  heeft hierop reageerd door de privacy-instellingen voor gebruikers aan te passen. 

Geschreven door: Marc Boersma op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags:

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord