abonneren

Facebook gaat automatische videoadvertenties afspelen

Alsof Facebook nog niet opdringerig genoeg was, heeft het sociale netwerk besloten om video-advertenties te gaan tonen aan gebruikers. De filmpjes starten automatisch als de gebruiker inlogt op het site. Voorlopig spelen ze nog geen geluid, dus zullen gebruikers zich in ieder geval niet rot schrikken van plotselinge geluiden.

Het sociale netwerk laat weten de functie vanaf vandaag uit te rollen naar gebruikers, te beginnen met een select groepje om te kijken hoe die reageren op de video's. Als dat positief is, dan zullen meer gebruikers volgen. Facebook wil al langer video-advertenties tonen, en begon daar eind vorig jaar al mee te experimenteren.

Zo min mogelijk last

Overigens probeert Facebook ervoor te zorgen dat gebruikers zo min mogelijk last krijgen van de advertenties. Zo spelen de advertenties in het begin geen geluid af. Dat gebeurt alleen als de gebruiker er op klikt. Dan wordt de advertentie ook in fullscreen afgespeeld.

Voorbij scrollen

Gebruikers zullen misschien wel schrikken van de agressiviteit van de advertenties, maar Facebook geeft zelf al een passende oplossing: "Als je de video's wil negeren, scroll je er gewoon voorbij."

Breder publiek

Met de nieuwe advertenties wil Facebook vooral een breder publiek aanspreken. Bedrijven kunnen met de video's hun merk of product snel aan de man brengen. Wanneer iedere gebruiker de advertenties te zien krijgt, is nog niet bekend.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags:

Laatste reactie