abonneren

Facebook gaat app beveiligen met pin-code

Facebook werkt aan een nieuwe manier van inloggen op de mobiele apps. Daarbij kunnen gebruikers inloggen met een viercijferige pincode, in plaats van telkens hun gebruikersnaam en wachtwoord te moeten invoeren.

Dat meldt AndroidWorld, dat in een vroege versie van de test terecht kwam.

In- en uitloggen

Volgens AndroidWorld geldt de functie momenteel alleen nog als de gebruiker handmatig uitlogt uit de app en weer opnieuw wil inloggen. Er kan dan een viercijferige code worden opgegeven, net zoals dat gaat bij het ontgrendelen van je smartphone. Een snelle pincode voor alleen de Facebook-app is handig voor mensen die hun telefoon niet vergrendelen, maar wel hun persoonlijke Facebook-gegevens privé willen houden.

Meerdere accounts per apparaat

Aangezien de functie alleen werkt wanneer je eerst handmatig uitlogt, kan de pincode ook van pas komen bij mensen die meerdere Facebook-accounts op één apparaat gebruiken - denk bijvoorbeeld aan meerdere gezinsleden die op één tablet werken. Ook daarbij is een persoonlijk wachtwoord voor een app erg handig.

Beta

Het is niet duidelijk of de service er uiteindelijk gaat komen - veel vroege experimentele functies worden uiteindelijk niet in de app geïntegreerd. Het gaat nog om vroege bèta die slechts onder een paar gebruikers wordt uitgerold. Dat houden we dus even in de gaten!

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: app, beveiliging

Laatste reactie