abonneren

Facebook fatsoenlijk via Tor te gebruiken

Facebook heeft een eigen webadres op het Tor-netwerk gelanceerd. Gebruikers kunnen er anoniem het sociale netwerk mee betreden door directe toegang te krijgen tot een datacentrum.

Normaal gesproken zouden Tor-gebruikers via een zogenaamde exit-node de normale Facebook-website bereiken. De verbinding is dan inmiddels via verschillende servers over de hele wereld geleid en het ip-adres is dan meerdere keren verwisseld.

Omdat het daardoor lijkt alsof de persoon die probeert in te loggen het ene moment in het ene land zit en het andere moment in het andere, zorgden de veiligheidssystemen ervoor dat het account automatisch geblokkeerd werd op verdenking van hackpogingen. Facebook denkt dan dat je een botnet bent.

Identiteit

Tor-gebruikers kunnen nu dat systeem omzeilen via https://facebookcorewwwi.onion/, een adres dat dus enkel werkt in de Tor-browser. Dankzij een extra ingesteld SSL-certificaat weet je zeker dat je aan het juiste adres bent.

Facebook kan je identiteit overigens nog steeds niet achterhalen, omdat Tor op de achtergrond zijn werkt blijft doen. Wel zegt het sociale netwerk dat het nog om een experiment gaat. Er wordt tevens gewerkt aan een mobiele versie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Security

Tags: Tor

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord