abonneren

'Facebook en BMW werken stiekem aan Apple Watch-apps'

Verschillende bedrijven werken stiekem al aan apps voor de Apple Watch, waaronder Facebook, BWM en United Airlines. Dat doen ze bij Apple zelf onder streng toezicht, zodat er niets naar buiten lekt.

Dat schrijft persbureau Bloomberg vandaag. De apps moeten klaar zijn wanneer de Apple Watch lanceert. De app-makers zitten daarvoor in het hoofdkwartier van Apple zelf.

In de ruimtes waar ze werken is geen internet aanwezig en er mag ook niets van buiten mee naar binnen worden genomen. De code voor de apps wordt opgeslagen op een harde schijf, die het gebouw niet mag verlaten. Op die manier zou er nu al weken aan apps worden gewerkt.

Social media en auto's

Maar waar werken ze aan? Bekend is dat Facebook in ieder geval met een Instagram-app komt, waarmee je door afbeeldingen kan scrollen en notificaties krijgt wanneer er nieuwe worden gepost. BMW maakt onder meer een app die de accustatus van je elektrische auto toont. 

United Airlines en andere vliegtuigmaatschappijen willen je laten inchecken via je horloge. Een Amerikaanse hotelketen laat je er je kamerdeur mee op slot doen. En ook Twitter en Pinterest werken aan apps.

Maandag houdt Apple een conferentie die vermoedelijk vooral in het teken staat van de Apple Watch. Mogelijk wordt dan ook bekend dat je het horloge kan laten graveren - een gerucht dat vandaag ook de kop op stak.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: Watch

Laatste reactie