Facebook bouwt vacaturefunctie in bedrijfspagina’s

Facebook gaat de strijd om werkgerelateerd gebruik aan met LinkedIn. Momenteel wordt een feature getest die het mogelijk maakt voor bedrijven om vacatures te plaatsen op het sociale medium. Daarvoor is een speciaal tabblad op de bedrijfspagina ingeruimd.

Met de nieuwe functie neemt Facebook een positie in lijnrecht tegenover LinkedIn, het netwerk dat het recruteren van nieuwe werknemers of banen als belangrijkste wapenfeit heeft. Waar LinkedIn vooral gericht is op professionals, kunnen bedrijven bij Facebook uit een veel grotere vijver vissen.

 

Vacatures maken

 

Bedrijven kunnen een vacature maken die direct in de nieuwsfeed geplaatst wordt. Daar kunnen geïnteresseerden meteen solliciteren. Die sollicitaties komen als Facebookberichten weer terug, waardoor het ook een stuk makkelijker wordt om de juiste sollicitant te zoeken en uit te nodigen voor een gesprek.

Het is verre van de eerste keer dat Facebook en LinkedIn features inbouwen die de ander al langer had. Zo bestaat de voorpagina van LinkedIn inmiddels ook uit een tijdlijn met posts van mensen in je eigen kring, die je kunt liken of waarop je kunt reageren. Facebook kwam vorig jaar op zijn beurt met Professionele vaardigheden, waarmee het weer een stukje dichterbij LinkedIns Skills kwam.

 

Monopolie

 

Het toevoegen van vacaturemogelijkheden kan twee kanten op voor Facebook. Aan de ene kant zijn de 1,3 miljard gebruikers van Facebook goud waard voor bedrijven, en zeker die bedrijven die al een grote schare Facebookers aan zich gebonden hebben. Aan de andere kant is Facebook, in tegenstelling tot LinkedIn, een medium dat voornamelijk gebaseerd is op vriendschappen, en niet zozeer op werkgerelateerde zaken.

LinkedIn zal de move van Facebook echter met argusogen tegemoet zien, omdat nu toch echt aan de stoelpoten van het monopolie op vacatures via socal media gezaagd wordt. Overigens is het niet zeker dat Facebook de functie ook daadwerkelijk al naar alle bedrijfspagina's gaat uitrollen. Tot nu toe is het nog een kleine groep bedrijven, waaronder techwebsite TechCrunch, die de mogelijkheid heeft vacatures te plaatsen. 

Bron: TechCrunch

Geschreven door: Daan Doedens op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags: facebook, vacatures, linkedin