PowNews breekt in bij Facebook-account Henk Krol

Twee weken geleden kreeg Henk Krol zelf een boete voor computerinbraak. PowNews besloot te testen hoe sterk zijn eigen wachtwoorden zijn. Die bleken makkelijk te kraken, waarop de omroep op zijn Facebookpagina verkondigde dat oude mensjes stinken.

 

Het Facebook-account van 50PLUS-Tweede Kamerlid Henk Krol is gehackt door medewerkers van PowNews. De omroep heeft dat inmiddels bevestigd via presentator, voorzitter en directeur Dominique Weesie. “We wisten dat Henk uit Tilburg kwam”, aldus Weesie. Dat was dan ook meteen het Facebook-wachtwoord van Krol.

“Henk zei dat het zo makkelijk was om te hacken, omdat er makkelijke wachtwoorden werden gebruikt. Dus toen hebben we eens gekeken hoe moeilijk zijn wachtwoorden zijn'', gaf Weesie als verklaring waarom PowNews had geprobeerd om het account van Krol te hacken.

Stinkende oude mensjes

PowNews heeft vervolgens de tekst ''Net informeel gesprek met deel van de achterban gehad. Nadeel blijft toch dat ze een beetje stinken, die oude mensjes”, op Krol’s Facebook-pagina geplant. Deze werd automatisch meteen doorgestuurd naar Twitter. Henk Krol werd meteen daarna ingelicht door PowNews, waarna de tekst werd verwijderd en hij het volgende tweette: 

Boete

Henk Krol kreeg twee weken geleden een boete voor het inbreken in het Brabants onderzoekscentrum Diagnostiek Voor U. Dat deed hij door in te loggen met gegevens die via een tipgever waren verkregen. Krol downloadde vervolgens diverse dossiers en zag ze in.

De rechtbank oordeelde dat Krol’s intentie om de onveiligheid van de website aan te tonen gerechtvaardigd was, maar dat hij niet zoveel dossiers had hoeven inzien.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: inbreken, henk krol, tweede kamerlid