abonneren

Facebook bereikt 900 miljoen gebruikers

Voorafgaand aan de beursgang regent het goede nieuwtjes rond de populaire sociale netwerksite Facebook. Zo is Facebook de 900 miljoen gebruikers gepasseerd en meldt het bedrijf een kwartaalomzet van 1 miljard dollar.

Wel daalde de netttowinst als gevolg van de te maken kosten voor de voorgenomen beursgang. Facebook verkeert in de gelukkige positie dat 60% van de Facebook-gebruikers elke dag inloggen om de status en berichten van vrienden te checken. De populariteit van de site groeit nog steeds door. Ooit moet de groei van het aantal gebruikers wel afnemen als er simpelweg geen nieuwe gebruikers meer zijn. Op naar de miljard !

Patentendeal met Microsoft
Facebook heeft een bovendien met Microsoft een deal gesloten waarmee het 650 AOL-patenten overneemt die Microsoft eerder kocht van AOL. Facebook betaalt 550 miljoen dollar voor de patenten die het van Microsoft overneemt. Microsoft krijgt wel een licentie op de patenten die het doorverkoopt aan Facebook. Facebook hoopt met een eigen patentenportfolio de strijd met Yahoo aan te kunnen die eerder een aanklacht tegen Facebook indiende voor het gebruik van het intellectuele eigendom van Yahoo. Eerder al kocht Facebook patenten van IBM.

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Sociale netwerken

Tags:

Nieuws headlines

donderdag 25 januari

dinsdag 16 januari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord