Extra beveiligde Turing Phone komt in april uit

De extra beveiligde Turing Phone komt in april van dit jaar uit. Dat laten de makers van het toestel weten in een emails aan de kopers. Het toestel zou aanvankelijk eind vorig jaar al uitkomen.

De Turing Phone (vernoemd naar de grondlegger van cryptografie Alan Turing) is een extra beveiligde smartphone die vol staat met privacy-apps. Zo lopen de data-verbindingen van het toestel via een versleutelde verbinding met eind-tot-eind-encryptie, en staan er standaard een aantal apps op het toestel waarmee je bijvoorbeeld bestanden versleuteld kunt opslaan.
 

Sailfish

Opvallend is dat het toestel volgens het bedrijf niet meer wordt geleverd met Android, maar met het onbekendere Sailfish OS. Turing Robot Industries heeft altijd gezegd dat het toestel op een custom versie van Android 5.1 zou draaien, maar dat is dus om onbekende redenen niet doorgegaan. Het bedrijf wil niet zeggen waarom.
 

Updates?

Hoewel het met Sailfish OS nog steeds mogelijk is om Android-apps te downloaden via een eigen app-winkel, is het maar de vraag of het nieuwe besturingssysteem in de smaak valt bij gebruikers die het toestel al voorbesteld hebben. Sailfish is afkomstig van een noodlijdend bedrijf Jolla, dat al ruim een jaar in een financieel zware positie zit. Het is dus niet duidelijk hoe lang Sailfish nog wordt ondersteund en hoe veilig het dan blijkt.

De Turing Phone is al langer in de voorverkoop geweest, maar het is op dit moment niet meer mogelijk om het toestel nog te kopen. Als de Turing Phone geleverd wordt, komen er mogelijk meer exemplaren beschikbaar voor geïnteresseerde kopers.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: beveiliging, veiligheid, Security, Privacy, turing phone