abonneren

Externe ssd van Adata is waterdicht en stofbestendig

Externe schijven die wel tegen een stootje kunnen, kennen we bijvoorbeeld als de Rugged-serie van LaCie. De nieuwe externe ssd's van het Taiwanese Adata zijn echter tevens waterdicht en stofbestendig.

De zogeheten SD700 is aangeduid met een IP van 68. Dit betekent dat het apparaat stofdicht is en een uur op 1,5m waterdiepte kan overleven. De beschermende buitenkant zorgt ervoor dat de SD700 de valtest van de MIL-STD-810 kan overleven.

De ssd krijgt een usb-c aansluiting en heeft een lees- en schrijfsnelheid van 440 MB/s. De SD700 werkt op Windows, macOS en Android en heeft qua voeding genoeg aan het apparaat waar je het op aansluit, waardoor je geen aparte stroomvoorziening nodig hebt.

Tot 1 TB

De SD700 komt uit in de kleuren zwart en geel en krijgt verschillende configuraties. Het model met 128GB krijgt een prijskaartje van 120 euro. De schijven met 256GB en 512GB kunnen op het moment bij Amazon besteld worden voor 200 en 400 dollar.

Binnenkort kunnen we ook een stof- en waterdichte schijf van 1TB verwachten van Adata. Vanaf december worden de schijven verscheept.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Opslag

Tags: Adata, SSD