Extensies in Windows 10-browser Edge komen pas 'in 2016'

De Edge-browser in Windows 10 wordt helaas nog niet heel veel gebruikt, en voor veel gebruikers heeft dan één belangrijke reden: Het gebrek aan add-ons. Die zouden er volgens Microsoft wel komen, maar de komst van plugins in Edge is nu uitgesteld tot "in ieder geval 2016."
Dat laat Microsoft weten in een korte verklaring aan The Verge. "We willen dat gebruikers een veilige ervaring hebben en komt in 2016 met meer informatie."

Veel bombarie, weinig gebruikers

Edge is de nieuwe browser in Windows 10, die Internet Explorer moest vervangen. Hoewel de browser met veel bombarie werd aangekondigd, blijven de gebruikers uit. Edge wordt nu door slechts 2% van alle computergebruikers gebruikt, volgens recente cijfers.

'Op termijn'

Hoewel Edge een aantal goede features heeft, zoals een nieuwe en vooral snellere engine, ontbreekt de ondersteuning voor extensies nog. Microsoft heeft altijd gezegd dat die 'op termijn' wel moeten komen, en sprak er later over dat ontwikkelaars Chrome- en Firefox-extensies konden porten naar Edge.

Lang stil

De laatste maanden is het echter verdacht stil rondom de komst van extensies. Ontwikkelaars horen taal noch teken van Microsoft en kunnen dus niet beginnen met bouwen, en gebruikers blijven tot die tijd gewoon bij hun vertrouwde browser.

Update

In november komt de eerste grote update van Windows 10 uit, maar Microsoft heeft nu bevestigd dat daar geen extensie-ondersteuning voor Edge bij zit. Wel worden er andere dingen in de browser aangepast, zoals het tonen van een preview wanneer je over een tabblad hovert.

Geschreven door: Tijs Hofmans op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: edge, extensies, plugin, add-on