Exploderende Note 7 bestreden met firmware-update

De problematiek rond exploderende Note 7-accu’s houdt de gemoederen flink bezig. Samsung komt nu met een firmware-update die het probleem moet verhelpen voor de mensen die hun toestel niet in willen (of kunnen) leveren voor een nieuwe.

De update wordt in ieder geval uitgerold in thuisland Zuid-Korea en zorgt ervoor dat de accu van de Note 7 nog maar tot 60 procent volgeladen kan worden. Daardoor zou het gevaar geweken moeten zijn. Geen ideale oplossing voor bezitters van de phablet, die ‘m hierdoor minder lang kunnen gebruiken. Samsung adviseert kopers dan ook met klem om het toestel zo snel mogelijk om te ruilen.

Schade

De ontploffende Note 7's hebben al veel schade aangericht. Zo brandde een jeep volledig uit, als ook een garage en een hotelkamer. Een Amerikaans jongetje raakte gewond nadat de telefoon explodeerde in zijn hand. Het toestel mag ook niet meer mee het vliegtuig in. 

In Nederland was de Note 7 nog niet te koop en de release is uitgesteld tot een niet nader genoemde datum. Wie de smartphone reeds besteld had, krijgt er als goedmakertje een geheugenkaartje bij van 128 GB. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten