abonneren

Ex-HTC-medewerkers lanceren smartphonemerk Kazam

Twee voormalig medewerkers van HTC Engeland zijn een nieuw bedrijf begonnen, Kazam. Vandaag hebben de oprichters hun eerste smartphones aangekondigd. De line-up bestaat uit maar liefst zeven modellen, allemaal met stock Android.

Kazam komt met een tweetal productlijnen, Thunder voor mid-end smartphones en Trooper voor low-end smartphones. Niet alle specificaties zijn bekendgemaakt; zo weten we weinig over de Thunder Q5.0, maar de Thunder Q4.5 draait op een 1,3 GHz quadcore MediaTek-cpu met 1 GB ram-geheugen en een 4,5-inch scherm met 854x480-resolutie. De Trooper-familie bestaat uit een X5.5, X5.0, X4.5, X4.0 en X3.5 waarbij de typeaanduidingen wederom op de schermdiagonaal slaat. Al deze modellen hebben een dualcore processor aan boord, gekoppeld aan 512 MB ram-geheugen. 

Met deze specificaties probeert Kazam zich te profileren als een consumentenvriendelijk merk. Zo bevat elke smartphone een microsd-slot, verwisselbare accu, twee sim-sloten en wordt er geen zware, overbodige Android-skin geïnstalleerd. Interessant is dat Kazam belooft dat het in het eerste jaar een gebroken scherm gratis repareert. Prijzen en beschikbaarheid is nog niet bekend gemaakt.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: smartphones, Kazam

Laatste reactie