abonneren

Eve V: Kopers bepalen ieder aspect van deze Windows 10-hybride

De Windows 10-hybride Eve V staat op het punt om te debuteren op crowdfundingsite Indiegogo. Bijzonder is dat ieder aspect van het apparaat democratisch is besloten.

Er wordt al een hele poos gewerkt aan de Eve V, die eerder als 'Pyramid Flipper' bekend stond. Uitgangspunt is dat de betrokken community overal zeggenschap in heeft, van de vormfactor, tot het besturingssysteem, de processor, de aansluitingen, noem maar op - overal werd op gestemd. Inmiddels zijn de specificaties vastgesteld.

Kaby Lake

Eerder zou Eve V draaien op Skylake-processoren van Intel, maar nu is toch besloten om voor de nieuwe Kaby Lake-serie te gaan. Straks is er de keuze uit modellen met een zevende generatie m3-, i5- of i7-cpu. Qua RAM is gekozen voor minimaal 8 GB, maximaal 16 GB. Het opvallend hoge 3:2-scherm heeft een resolutie van 2736 x 1824 pixels.

Mogelijkheden

Wat opslagruimte betreft zijn er drie mogelijkheden, een ssd van 128, 256 of 512 GB groot. Aansluitingen zijn er o.a. in de vorm van een Thunderbolt 3-poort, een usb-c-poort en twee usb-a-aansluitingen.  Een vingerafdrukscanner voor inloggen met Windows Hello is aanwezig, en er is ondersteuning voor de Surface Pen - en wellicht ook voor de Surface Dial.

De Eve V is vanaf 21 november te bestellen via Indiegogo. Dan weten we ook meer over de prijs.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Notebooks

Tags: eve v

Laatste reactie