abonneren

Europese prijs HTC Vive vastgesteld op 899 euro

Goeie virtual reality is niet goedkoop. HTC maakt bekend dat de Europese prijs van de Vive is vastgesteld op 899 euro. Dat is 200 euro meer dan je voor de Rift moet betalen, maar je krijgt er ook meer voor terug.

Update: Inmiddels is duidelijk dat de prijs van de Vive met verzendkosten en btw uitkomt op 973 euro.

Het lag al in de lijn der verwachting dat de Vive iets meer zou kosten dan grote concurrent, Oculus Rift. Dat komt ondat je er in tegenstelling tot de Rift twee controllers bijkrijgt, als ook twee bewegingscensoren.

Deze sensoren plaats je in de hoeken van je kamer, waarna de virtual reality-bril je positie kan bepalen. Merkt het systeem op dat je ergens tegenaan gaat botsen, dan krijg je een waarschuwing.

Ruimte nodig

Overigens moet je er dus best wat ruimte voor vrijmaken. HTC raadt een kamer aan van minstens 1,5 x 2 meter groot.

Daarnaast moet de bril verbonden zijn met een krachtige pc, die minimaal een Nvidia GeForce GTX 970 of AMD Radeon R9 290-videokaart moet bevatten. Heb je die nog niet, dan valt de prijs voor een Vive-ready pc enkele honderden euro's duurder uit.

We speelden op de Mobile World Congress al even met de Vive en waren daar erg onder de indruk. "Als je het geld kunt missen lijkt het zeker iedere cent waard te worden," aldus de coorlopige conclusie.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Wearables

Tags: VR, HTC Vive