Europa subsidieert Symbian met 22 miljoen

Deze week werd een subsidie van 22 miljoen euro goedgekeurd door de Europese Commissie. Symbian wordt gezien als een unieke technologie waarvan de ontwikkeling essentieel is voor Europa.Een consortium van bedrijven enacht Europese landen zijn overeengekomen 22 miljoen euro te investeren in de ontwikkeling van de volgende generatie van het Symbian-platform voor mobiele toepassingen.
Van deze 22 miljoen euro is 11 miljoen rechtstreeks afkomstig van de Europese Commissie.

Het consortium heet Symbeose, dit staat voor "Symbian the Embedded Operating System for Europe". Symbeose heeft als doel een aantal ontwikkelprojecten te stimuleren die nieuwe kansen creëert voor de Symbian-aandeelhouders. We moeten dan denken aan multiprocessing-technieken en nieuwe concepten voor cloudcomputing. Het Symbeose-initiatief is bedoeld om de samenwerking in de industrie te bevorderen. De gesubsidieerde ontwikkelingen zijn volledig opensource. Waarom Europa een eigen mobiel besturingsysteem nodig heeft is niet duidelijk.

Symbian is in Europa en de rest van de wereld met uitzondering van de Verenigde Staten een belangrijk een veel gebruikt besturingssysteem voor mobiele apparaten. Nokia heeft van Symbian in 2008 een opensource project gemaakt met de bedoeling de ontwikkelingen te bevorderen. Dat dit niet in voldoende mate is gelukt, blijkt uit het plotselinge vertrek vorige maand van de leider van de Symbian Foundation, Lee Williams.

 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: