abonneren

EU: Google mag Motorola overnemen

De Europese Commissie heeft de voorgenomen overname van Motorola Mobility door internetbedrijf Google goedgekeurd.

Google kondigde in augustus 2011 aan Motorola Mobility over te willen nemen. De transactie levert geen mededingingsbezwaren op aldus EU-commissaris JoaQuin Almunia. Dankzij de mobiele tak van het Amerikaanse Motorola kan Google nu zelf smartphones en tablets produceren. Gezien de omvang van de Android markt is het niet waarschijnlijk dat Google het gebruik van Android zou beperken tot Motorola al was het maar omdat Motorola in Europa nauwelijks een rol speelt. Sterker nog, Google heeft toegezegd Motorola geen voorkeurspositie te zullen geven.

De Amerikaanse mededingingsautoriteiten hebben ook geen bezwaar tegen de overname, dus zal de overname nu wel snel geëffectueerd worden. 

Geschreven door: Ger Elskamp op

Category: Nieuws, Organisatie

Tags: Motorola

Nieuws headlines

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord