Ergernis over gebruik van mobiele telefoon

Uit onderzoek uitgevoerd door TNS NIPO onder 750 respondenten in de leeftijdscategorie 18 tot 65 jaar blijkt, dat iemand die tijdens een gesprek gebruik maakt van internet op zijn mobiel voor de grootste irritatie zorgt (73%). Ook internetten tijdens een feestje (46%), tijdens een date (32%) en zelfs in bed na seks (24%) zorgen voor de nodige ergernis.

De Telefoongids BV zal terugkerend het onderzoek de Mobiele Manieren Barometer door TNS NIPO laten uitvoeren om te peilen of ons gedrag in de loop der tijd verandert.

Etiquettedeskundige Reinildis van Ditzhuyzen geeft advies over mobiele gedragsregels en stelt: "Omgangsregels komen en gaan, afhankelijk van de maatschappelijke ontwikkelingen', aldus van Ditzhuyzen. Denk aan nieuwe regels als: ‘Niet bellen in de wachtkamer bij de huisarts' of ‘Geen mobieltjes aan in de klas'.  Deze zijn voortgekomen uit de enorme groei van het gebruik van de mobiele telefoon.

Wil je zelf testen hoe het is gesteld met je mobiele gedrag dan kan dat via de website mobielemanieren.nl. Op basis van tolerantie en gebruiksfrequentie wordt berekend of je bijvoorbeeld een mobielfosiel of een mobielofiel bent.

Bron: ANP

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: