abonneren

Enorme iPhone 5 schaarste in Nederland

De levertijd voor de iPhone 5 is inmiddels bij T-Mobile en de Apple Store opgelopen tot drie tot vier weken. Vodafone heeft de verkoop zelfs helemaal gestopt sinds vandaag.

De community manager van het Vodafone Forum heeft een verkoopstop afgekondigd voor de iPhone 5. De reden is dat de iPhone 5 beperkt beschikbaar is, terwijl er tegelijkertijd vele wachtenden zijn. Vodafone wacht eerst op nieuwe voorraad en gaat daarna weer verder met het aannemen van bestellingen. Vodafone zegt reeds bestelde iPhones uiterraard zo snel mogelijk te leveren. De boodschap van de community manager luidt als volgt:

Hi allemaal,

Vanwege een beperkte beschikbaarheid van de iPhone 5 en de enorme vraag, waardoor er een groot aantal orders momenteel "in de wacht staan", hebben wij besloten om een tijdelijke stop in te zetten op de verkoop van de iPhone 5.

Zodra er weer nieuwe voorraad is zullen wij dat natuurlijk ook hier aangeven en zal de verkoop weer starten!

Gr.

Stevie

Community Manager

Drie tot vier weken levertijd

Ook T-mobile kampt met een tekort aan iPhone 5 toestellen. De telecomprovider verwacht volgende week of die week erna weer iPhones binnen te krijgen om bestellingen af te handelen. Wie bij T-mobile nu een iPhone 5 besteld, moet drie tot vier weken wachten tot hij of zij hem in huis heeft.

Apple zelf heeft net als Vodafone een reserveringsstop afgekondigd voor de iPhone 5. De melding die op de site verschijnt bij het aanklikken van de iPhone 5 is “Vanwege de beperkte beschikbaarheid is het op dit moment helaas niet mogelijk om een iPhone te reserveren. Probeer het later opnieuw.”

Bij de Online Apple Store is de smartphone net als bij T-mobile nog wel te bestellen, maar geldt ook een levertijd van drie tot vier weken.

Geschreven door: Chris Broesder op

Category: Nieuws, Smartphones

Tags: