abonneren

Eindelijk betalen met je mobieltje in Nederland

Betalen met je mobieltje begint eindelijk van de grond te komen. In september begint er een pilot met contactloos betalen in Leiden. De rest van Nederland zal snel volgen. Het initiatief komt vanuit de grote banken zelf: ING, ABN en de Rabobank.

Samen met MasterCard en KPN beginnen de banken met een pilot van drie maanden. Als onderdeel van deze pilot krijgen 1000 mensen toegang tot contactloos betalen met hun mobieltje. Zo'n 100 winkels doen aan de pilot mee. Tenzij er grote problemen opduiken zal in 2014 contactloos betalen in heel Nederland worden uitgerold. De pilot kan niet met bestaande smartphones uitgevoerd worden; de deelnemers hebben een speciaal geprepareerde telefoon gekregen. Of bij een landelijke uitrol wel bestaande smartphones met nfc gebruikt kunnen worden, is nog niet helemeaal duidelijk.

Het betalen met je smartphone werkt hetzelfde als het in- en uitchecken met je smartphone. Hou je telefoon tegen de betaalterminal en het bedrag wordt uitgeschreven. Een pincode is pas nodig bij bedragen boven de €25. De banken zijn het onderling overigens niet helemaal eens. Zo willen ING en ABN ook een nfc-chip in de bankpassen gaan integreren; de Rabobank vindt dit overbodig en wil meteen op smartphones overstappen.

Geschreven door: Xander Hoose op

Category: Nieuws, Samenleving

Tags: NFC, Banken, Bankieren, contactloos betalen

Nieuws headlines

woensdag 28 februari

Laatste reactie

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord