Einde Patch Tuesday in zicht met Windows 10

Met de komst van Windows 10 komt er ook een einde aan Patch Tuesday. Microsoft gaat veiligheidsupdates dan 24/7 aanbieden, in plaats van iedere tweede dinsdag van de maand.

Patch Tuesday hield al meer dan tien jaar stand. Met het nieuwe systeem hoopt Microsoft veiligheidslekken eerder te kunnen dichten, meldt PCWorld.

Gebruikers van Windows 10 kunnen instellen of ze deze updates direct willen binnenhalen zodra ze uit zijn (de zogenaamde 'fast ring' optie) of dat eens in de zoveel tijd een bundel wordt gedownload, met daarin de nieuwste updates van de afgelopen tijd.

Testversie Windows 10

Deze 'slow ring' mogelijkheid lijkt op de manier waarop Microsoft nu al updates uitrolt voor de testversie van Windows 10. Hoeveel tijd er precies tussen die updates zit, is nog niet te zeggen.

Overigens kun je deze editie van Windows 10 blijven gebruiken, ook als het besturingssysteem al gelanceerd is. Microsoft wil de testversie gebruiken om nieuwe functies in uit te proberen, voordat ze uitgerold worden naar de consumentenversie van Windows 10.

Geschreven door: Redactie PCM op

Category: Nieuws, Windows 10

Tags: 10